Ærlig vurdering av ADAMS matkasse (usponset)

Jeg er en matmoms. Altså, jeg er et stykke altetende menneske som er veldig glad i å få servert god mat på bordet. Akkurat det med å lage denne gode maten, er jeg ikke fult så fan av. Derfor kjenner jeg at latskapen har fest inni meg hver gang det blir snakk om å få matkasser levert rett på døren.

Jeg var på en boligmesse for litt siden. Der var det 3 stk pene tilfeller av det motsatte kjønn som spytta rundt seg med det fine ordet “gratis”. Sunnmøringen i meg jubla (jeg er 100 % vestlending, men av og til føles det som jeg har forfedre fra det gniene gode sunnmøre), og vips stod jeg der med et signeringsskjema i hendene. De mente selv de hadde sagt “du får gratis fruktkasse på kjøpet, og må betale 50% av matkassen selv første gangen”, mens jeg egentlig er ganske sikker på at det ble brukt kun to ord, som var “gratis” og “matkasse” for å lure fingrene mine i gang på det signeringsskjema der.

Jeg er såklart for stolt til å stå face til face med sunnmøringen i meg – så da var det bare å ta i mot denne halvgratis pakken da. Jeg kunne jo nesten ikke si at 50% på pakken og gratis fruktpakke ikke var godt nok tilbud for meg. Men sånn helt egentlig lærte jeg i barnehagealder at gratis skal bety at 0kr skal ta veien ut av lommeboken min. Slik ble det ikke, for å si det slik. Men det kommer vi tilbake til.

Hva jeg synes om adams matkasse kommer under bildet. 

Etter mange både mail og telefonsamtaler til adams matkasse ble vi enige. Jeg skulle få matkassen en uke det passet for meg. Ekspresspakken for to skulle jeg få. Og gratis fruktkasse da, såklart. Ooog vinterkospakke! Hæ, neei? Vent litt. Jeg bestilte jo bare den der gratis greia, og den der som skulle gi meg god mat i fjordlandfart med skikklige råvarer? Hva i alle dager er vinterkospakka?!

Det som da hadde skjedd var at vimsen i meg hadde gjort som Adam ga beskjed om: “logg deg inn i appen vår, der får du full oversikt – og kan sjekke at du ikke får flere pakker enn den du nå har bestilt“. Ikke kan jeg huske å ha trykka meg innom en kasse som leverer gourmetsjokolade, gourmet-te, gourmetkaffe og servietter altså. Jeg drikker jo verken te eller kaffe, og serivetter kjøper jeg halvgratis på IKEA, mens sjokoladen shopper jeg 5 for 100 på Rema 1000 når de lokker med den slags. Altså, fingrene mine HAR jo tydligvis vært borti denne bestillingsknappen, men så mange som null fnugg i meg husker tanken på noe vinterkos-som-helst før plutselig jeg fikk en ekstra kasse på døra. Gratis trodde kanskje sunnmøringen i meg. Men neida.

Vipps hadde jeg trylla “gratis matkasse” til å bli fullpris-kasse allikevel. Nå må vi ikke glemme at det på en måte blir 3 for 1 da, så LITT velstand må jeg jo innrømme at gjerrigknarken i meg kjente på. Meeen, på ingen måte like velstand som om jeg bare hadde hatt de 20 gratis eplene mine og halvpris-kassen min.

Jeg prøvde kundeservice og teorien om at “kunden har alltid rett”, men det begrepet kunne de ikke arbeide etter hos adam fikk jeg beskjed om. Ikke så rart egentlig. Skal jeg være ærlig synes jeg det er et dustebegrep. Kunden har ganske sjeldent rett i mine øyne. Men i dette tilfellet ønsket jeg jo bare å levere tilbake en kasse jeg ikke hadde behov for med matvarer som ikke gikk ut på dato på et gourmetår og to til. Det gikk ikke da. “Jeg kunne gi det til en heldig nabo eller et familiemedlem som fortjente oppmerksomheten” var svaret jeg fikk. Det kunne jeg forsåvidt gjort. Men jeg tror jeg hadde slitt med å forklare hvorfor jeg syntes jeg fortjente 379kr i gjengjeld for den hyggelige gesten min der. Nok om det. Jeg fikk en ekstra pakke, jeg måtte betale for den, litt over middels bitter for akkurat det.

MEN! Hvordan smakte maten? Mer under bildet. 

Nå skal jeg være så ærligblogger at jeg kan innrømme at jeg nesten HÅPTE at maten skulle smake fugledrit og sneglesnørr den første dagen der. Første dagen stod kyllingburger på menyen. Kyllingburgeren smakte godt. Den tok ca 15 minutter å lage, og det ble ingen oppvask etterpå. Ekspress konseptet til adam funka, så ærlig må jeg kunne være.

Dag 2 skulle vi ha biffsnadder, med småpoteter og bearnaise saus. Jeg var litt splitta denne dagen. En del av meg håpa fortsatt på sneglesnørr, og den andre biten var veldig klar for å glefse i seg noe som tilfredstilte smaksløkene på samme måte som dagen før. Mannen i huset stod for matlagingen den dagen. Det her med å “sjekke om alle ingrediensene var klare” greia, var på nivå med å sjekke instruksene for å montere en IKEA hylle for å si det slik. Maten var forsåvidt ikke så aller værst dag to heller, men å bytte bearnaise saus ut med ketchup funka ikke for min del. Adams lovde meg at jeg skulle få refusjon for det når neste kasse kommer, så var det bare det om jeg har lyst på noe “neste kasse” da.

Dag 3 var det kveite med småpoteter og noe greier. Helt greit. Verken mer eller mindre.

ALT I ALT 

Jeg kan være enig med adam om at JEG sikkert vimsa meg til en ekstra kasse. Jeg kan være uenig med Adam om at kundeservicen deres er alfa omega.

Det jeg LIKTE med Adams matkasse er at de har kjekke menyer (altså mat som frister mons). Jeg liker også at de ikke forventer at vi har verken fløte, rømme, eller eplejuice hjemme. De kaller salt, pepper, og olivenolje for “bra å ha hjemme” produkter – såpass kan til og med jeg klare.

Det jeg IKKE LIKTE matmessig, var at jeg kanskje synes mengden på mat var litt i minste laget. Nå KAN det være at jeg spiser mer enn en porsjon, og forventer å bli mett av middag. Men hallo. Burger = en burger. Fisk = 1,5 filet fordelt på 2 personer. Biff = en porsjonsstørrelse som var mindre enn eplene jeg fikk i fruktkassen. Også likte jeg ikke kundeservicen da, men det har jeg vel bittra meg litt om sånn jevnt og trutt gjennom hele innlegget her.

Vil jeg prøve adams matkasse igjen? 

Jeg vet ikke. Står det tre stk velskapte motsatte kjønn på en boligmesse og sprer rundt seg med “gratis” ramler jeg sikkert sunnmøringen i meg innom sjappa før jeg får tenkt meg om både en og fem ganger. Rekker de å hive papirene i hendene mine for sprekfisautograf, sier sikkert ikke stoltheten min nei da heller tipper jeg. Who knows.

Vil du prøve adams matkasse? 
Link: adams matkasse

#På ingen måte sponset. Ikke sponset så mye som en halv kosekasse jeg ikke vil ha en gang 😉

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *