Hvordan finne løpeformen?

Oppskriften til det ligger DEFINITIVT IKKEi å spise 3 retters middager hver dag i en uke. Heller ikke i å drikke som du er 14 og et halvt år på nyttårsaften. Den ligger heller ikke i å ligge inne i senga og se serier og spise sjokolade, mens du ser ut på gråværet og beundrer andre som er flinke og kommer seg ut og trener. Det bekreftet nemmelig den ganske rævva formen jeg har pådratt meg siste uken her idag. Jeg klarte å løpe en hel imponerende mil, på en enda mer imponerende tid på hele 1 time og 1 minutt. KJEMPEBRA! Jeg vurderte å skylde det hele på dårlig vær, og mye motvind. Men må nok bare sluke noen kilo kameler og innrømme at det mest sannsynlig er ribba som har lagt seg rundt magen, pinnekjøttet som gnir på innersiden av låra og kalkunen som har gjort rompa enda seigere. Alkoholen er NETTOPP kommet utav kroppen, og de som sier dag to på bakfylla er verst kommer jeg ikke til å lage noe krangel med. Formen er på bånn. Så til dere som vil ha råd av meg og min løpeform, her kommer de. Jeg skal til og med prøve å være litt seriøs, hvis jeg klarer og konsentrere meg nok til det.

Så. Hvordan finne løpeformen?

1. Først og fremst er det viktig å innse at alle er amatører før en starter. Det vil ta mer enn en dag, faktisk også mer enn en uke, kanskje til og med mer enn en mnd før du begynner og synes det er kjekt å løpe. Jeg for min del var i slutten av 2013 AKKURAT begynt og tenke det var litt kjekt å løpe, fordi det ikke var like tungt lenger. Vel hello there tilbakefall. 2014, like dårlig form som når jeg startet å løpe for gudene vet hvor lenge siden. Det bringer oss til punkt nr 2.

2. Ikke drikk for mye alkohol. Mest sannsynlig går nesten hele den gode opparbeidede formen din i dass, og du trenger 3-4 dager igjen før du begynner å komme tilbake i brukbar form. Alkoholkvelden er somregel aldri verdt strevet du må gjennom etterpå. Så løping får faktisk alkoholikere som meg til å se gleden i å kun innta en enhet og to en kveld med venner, istedet for en vin og to.

3. Jeg hadde tenkt å si at du MÅ begynne å spise sunnere. Men den formelen der motbeviste jo jeg selv ganske greit i fjor. Jeg spiste ikke sunt i det hele tatt, men kom i bedre og bedre form allikevel. Når det er sagt har jeg innsett at selv om jeg ble bedre, vil jeg mest sannsynlig bli enda bedre hvis jeg konsentrer meg om å spise hakket mindre og har hakket mindre kilo og drasse med meg derfor har jeg nyttårsforsett om 0 snop. Et nyttårsforsett jeg ikke er spesielt glad i meg selv for at jeg har bestemt meg for å ha for øyeblikket. Men men.

4. Sett deg delmål underveis på turen. Kjenn an dagsformen. Velg en løype som du ikke nødvendigvis trenger å være i mål på etter 5 km, men som du kan utvide halvveis hvis du kjenner at du har pust nok til det. De periodene du er sliten under turen, bestem deg for å aldri stoppe. Jogg uansett, samme om det ser ut som du står og hopper opp og ned på samme punkt. Bare du jogger hele veien. Det er dødsmotiverende. Etterhvert vil du merke at du klarer lengre og lengre strekninger uten å stoppe. Fremgang er god motivasjon :

5. Skriv ned resultatene dine. Konkurrer med deg selv. Ikke nødvendigvis med dine egne tider, for det kan bli umotiverende i perioden du stagner. Og alle stagnerer på et punkt, så ikke bli lei deg og gi opp av den grunn. Plutselig bli du bedre igjen, hei hå! Men det er viktig å ikke sammenligne seg selv med for mange. Alt for mange har for vane av å samenligne seg med de beste, og bli umotiverte av den grunn. Vær heller en taktiker som meg om du absolutt SKAL samenligne deg med andre. Still deg vedsiden av den som ser ut som den er dårligst på mølla, ikke den beste. Vinn hver gang! Aldri tap en konkurranse, rot frem konkurransemenneske i deg selv, det funker hver gang!

6. Husk at formen kommer snikende, du kommer mest sannsynligvis ikke til å merke det selv engang. For de fleste etterhvert som de blir bedre pusher seg selv automatisk LITT mer, og løper så raskt de klarer helt automatisk. Dette gjør at du blir like sliten hver gang, og synst det er tungt og jævlig å løpe HVER gang. Legg gjerne ut på løpeturer med ulike mål hver gang. Ha en langøkt i uken hvor det er selve distansen som betyr noe, ikke tiden. Så kan du ha en halvlang økt, som du kun løper for å se hvor god form du er i. Ha også intervalløkter for å få bedre form. Variert trening er superviktig. Både for å komme i bedre form, men også for å holde motivasjonen oppe og ikke bli lei.

7. Sist men ikke minst: Ha rockabilly treningsmusikk slik at du glemmer ut hvor jævlig bena dine har det!

Kommer ikke på mer i farten her, men finnes nok flere magiske formler jeg kan komme med på et senere tidspunkt når jeg har bedre tid til å sette meg ned og klatte nedmagiske ord for å få dere i treningsform. For min del blir første delmål for å bedre dagens formkun gleden jeg skal få av å slå årets elendige rekord på1 mil.Er ikke så mye som skal til. Med det håper jeg at dette superinnlegget gjør at alle de kjekke leserene våre roter frem løpeformen så snart som mulig. Takkebrev kan leveres som kommentarer på innlegget når den tid kommer. Uansett kjekt at lesere kommer med forslag til hva vi skal skrive mer om, fortsett med det Ha en fin dag!
– Cecilie

Tilslutt: Husk atdet er ALLTID bedre å trene litt, enn ikke noe i det hele tatt. Det er til og med bedre å KRYPE en km, enn å gro rompa fast i sofaen. Det er nok det beste treningsrådet jeg har i dag. Det er alltid bedre å gjøre noe, enn ingenting. Lov deg selv å ikke gro fast i sofaen, og vips så står du på startstreken på parismaraton du også

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *